Zdravotnictví

Mobilní datové centrum pro Nemocnici na Homolce

Kontejnerové datové centrum jako záložní systém pro provoz IT služeb.
icon
MDC30
typ datového centra
icon
45 kW
celkový IT výkon
icon
6
ICT racks
icon
12 týdnů
rychlý termín dodání

Potřeba klienta

Digitalizace zdravotnictví přináší řadu výzev, se kterými se potýkají jak nemocnice, tak samotní lékaři a pacienti. Rozšiřující se využívání dat přináší novou míru efektivity ale také rizika, která je třeba eliminovat. Pražská Nemocnice Na Homolce se rozhodla zajistit vysokou spolehlivost a bezpečnost datové infrastruktury pomocí nového datového centra s vysokými požadavky na kvalitu dodávky a technické parametry.

Státní instituce i soukromé společnosti stále častěji trpí nedostatkem prostoru ve stávajících budovách. Navržené řešení Mobile DC tento problém řeší bez větších stavebních zásahů.

Petr Hrách / expert v oblasti datových center

Specifika projektu

S nástupem nových systémů vyvstává stále častější požadavek českých nemocnic na řešení spolehlivé a bezpečné datové infrastruktury.

Veřejný tendr, který vyhlásila Nemocnice Na Homolce v roce 2021, hledal cestu, která přidá potřebné kapacity pro IT technologie a dokáže zajistit potřebnou dostupnost a efektivitu. Cílem bylo nalézt spolehlivý záložní systém pro provoz IT s velkou mírou bezpečnosti a s možností rozšíření v případě potřeby v efektivním čase.

Altron navrhl model kontejnerového datového centra Mobile DC, jenž představuje ideální řešení záložního systému pro provoz v různých podmínkách a lze jej modulově rozšiřovat podle potřeb bez nutnosti větších stavebních zásahů.

Klíčové parametry

  • Model MDC30, který disponuje výkonem 45 kW a obsahuje 6 racků pro osazení technologií usazených na lineárních pojezdech pro snadnou instalaci ICT.
  • Chlazení pomocí střešních jednotek využívajících přímých výpar DX a freecooling režimu.
  • Cílová hodnota PUE (energetické efektivity) je v průměru 1,2.
  • Vysoký stupeň fyzického zabezpečení s možností rozšíření o další ochranné systémy.

 

Altron Mobile DC

Mobilní kontejnerové datové centrum (Mobile DC) je řešením nové generace, které v sobě integruje záložní napájení, chlazení a bezpečnostní systémy s možností vlastní konfigurace. Představuje efektivní alternativu ke klasické kamenné výstavbě se zachováním provozních vlastností. .

Výhody Mobile DC

Mezi jeho hlavní výhody patří nízké provozní náklady, extrémně vysoká energetická účinnost, škálovatelnost a rychlé dodání v rámci 12 týdnů. Mobile DC řeší výzvy s nasazením datových center ve velmi krátkém čase a v lokalitách, u kterých není vhodné řešení klasické serverovny. .

Zabezpečení

S novým Mobile DC je nemocnice odolnější vůči bezpečnostním hrozbám a v případě napadení nebo selhání stávajících systémů dokáže obnovit provoz kritické infrastruktury ve zrychleném čase. Kontejnerové datové centrum lze osadit nejmodernějšími technologiemi pro zvýšení zabezpečení dle potřeb zákazníka.

Rychlé dodání a mobilita

Kamenná výstavba datového centra je dlouhodobým procesem s vyšší mírou nákladů. Kontejnerové datové centrum je ideálním řešením pro lokality, ve kterých je komplikovaná klasická výstavba nebo v situacích, kdy je vyžadováno řešení v krátkém čase. Díky tomu, že je Mobile DC předem konfigurováno a testováno ve výrobním závodě, představuje flexibilní řešení, které lze uvést do provozu během dvanácti týdnů.

Ke stažení

Je čas na profesionální řešení

Zjistěte, co pro vás můžeme udělat a formujte s námi svou IT budoucnost. Již 30 let jsme předním dodavatelem datových technologií. 

Přihlašte se k odběru novinek